AcasăCORONAVIRUSDr. Oana Secară: ”Edemul pulmonar apare la vârstnici, nu la o tânără...

Dr. Oana Secară: ”Edemul pulmonar apare la vârstnici, nu la o tânără de 18 ani!”

O moarte subită pentru care nu se vor găsi vinovații

Moartea absolut inexplicabilă a unei tinere sportive în vârstă de doar 18 ani a reușit să șocheze întreaga opinie publică. Rezultatul autopsiei, care a relevat un edem pulmonar acut, a adus și mai multe semne de întrebare, mai ales că afecțiunea nu este fatală și apare la vârstnici și la cardiaci. Pentru a combate ipoteza efectelor adverse ale vaccinării Covid, ministrul Alexandru Rafila a dat vina pe Covid, stârnind indignarea medicilor.

Alessia Raiciu, o frumusețe de fată, sportivă de performanță, a murit subit în ziua în care împlinea 18 ani. De ce a murit? A fost lovită, bineînțeles, de sindromul morții subite. Aceasta este denumirea inventată de medicii aserviți sistemului pentru moartea inexplicabilă a persoanelor tinere, care nu sufereau de nicio afecțiune. Cu toate sutele de studii care arată că cele mai multe efecte adverse ale vaccinării anti-Covid, de multe ori fatale, au apărut la tineri, autoritățile insistă pe ideea abominabilă a morții naturale a acestora. În cazul Alessiei, medicii legiști au spus că edemul pulmonar acut a fost cauza morții.

”Nu are de ce să apară edem pulmonar acut la o persoană care nu are nicio afecțiune cardiacă, nicio afecțiune preexistentă în sistemul circulator sau în sistemul respirator. Și nici într-un caz la această vârstă. Edemul pulmonar este apanajul cardiacilor care au o vârstă înaintată, care au o evoluție mai veche sau fulminantă a bolilor lor cardiovasculare. În plus, aceste persoane simt că nu mai pot respira și se adresează spitalelor, iar spitalele rezolvă edemele pulmonare. Noi, în spital, nu am avut niciodată un caz de edem pulmonar acut la această vârstă. Întotdeauna când cineva decedează trebuie să identifici cauza. Fie că este accident vascular sau edem pulmonar, trebuie să știi ce a cauzat aceste lucruri. În cazul tinerei de 18 ani medicii trebuie să afle ce anume a provocat edemul pulmonar acut. Dacă nu s-a evidențiat nimic altceva, cauza poate fi o ischemie miocardică, o aritmie sau o miocardita, de exemplu. Toate acestea fac parte din efectele adverse postvaccinale”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Pericolul miocarditelor

Edemul pulmonar acut este cauzat de o insuficiență cardiacă acută, adică o incapacitate a inimii de a mai pompa sânge oxigenat în  sistem, fapt care face ca sângele venit dinspre plămâni spre inimă să stagneze sub presiune în țesutul pulmonar, spun medicii. Astfel, plămânul se încarcă cu lichid și apare edemul pulmonar. Printre cauzele pentru care inima nu mai face față să pompeze sânge oxigenat în sistem se numără și ischemia acută miocardică. Dacă vasele coronare sunt blocate (de cheaguri de sânge, de exemplu), apare ischemia miocardică, adică lipsa de oxigenare a mușchiului cardiac.

”Și să ne gândim că un efect advers al vaccinului anti-Covid este exact legat de apariția de obstrucții vasculare în diferite teritorii, inclusiv cel miocardic”, susține dr. Oana Mihaela Secară. Totodată, inima ajunge să nu mai pompeze sânge oxigenat în sistem din cauza unei creșteri  paroxistice bruște a valorilor tensiunii arteriale, precum și din cauza altor afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi miocarditele (deja este clară corelația între vaccin și miocardite la tineri), aritmiile (care se găsesc în gama efectelor adverse postvaccinale, chiar aritmii paroxistice care duc la deces rapid), valvulopatiile și cardiomiopatiile.

De la Covid, nu de la vaccin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, consideră că morțile subite ar fi cauzate de Covid. ”În general persoanele care trec prin infecția cu Covid, atunci când au complicații, se datorează unor tromboze care pot afecta fie funcția pulmonară sau pot avea alte localizări, inclusiv cerebrale”, a afirmat Alexandru Rafila. Potrivit dr. Oana Mihaela Secară, această prezumție este total greșită, pentru că tinerii, în special, nu dezvoltă acest tip de complicație la Covid și, în general, nu dezvoltă niciun tip de complicație, procentul fiind spre zero. ”În schimb, în urma vaccinării, da, iar acest lucru este demonstrat, că tinerii au, într-un procent semnificativ, efecte adverse postvaccinare, cum sunt trombozele, miocarditele, pericarditele și afecțiuni autoimune, iar asta o arată sute de studii care s-au făcut până acum”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.701 afisari

15 COMENTARII

  1. Trombozele sint efecte secundare ale vaccinului . oricum nu credeam minciunile autoritatilor care mint ca porcii . orice poate fi explicat dar moartea tinerilor sportivi care stie toata lumea ca nu au voie sa intre pe teren decat in urma unor controale medicale periodice , prin urmare Rafila , vorbeste OMS ul din el .

    • Vinovații sunt toți acei care au promovat acest ser experimental, de la Werner impostorul, Gheorghiță, arafat și toți politruci și ziariști, care n, au ținut cont , ca vaccinare trebuie făcută benevol nu sub presiune și șantaj, pe mici și bere la obor

      • Nu numai cei care au promovat sunt vinovati.
        Vinovati sunteti si voi cei care l-ati acceptat.
        Obligatoriu prin lege nu a fost.
        Stateati ca oile in rand unul dupa altul si va inoculati serul miraculos
        Serul experimental care aduce moarte
        Pacat ca v-ati lasat pacaliti de niste dezaxati

  2. ZIARE.COM SITE-ul EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI UNDE SUNTETI CENZURATI SI INSULTATI , INJURATI DE JEGUL JURNALISMULUI SUB MEDIOCRU

    ZIARE COM, IMPUT PRESA . COMENTATORII , NISTE EXCREMENTE PLATITE SA SUGA POOLA ZILNIC . UNII SUNT IMPOSTORII JURNALISTI CU CONTURI FALSE

    MacGigi FALSUL HELVET ESTE SHEFUL SUGACILOR . MORTACIUNEA VIVANTA

    ZIARE.COM SITE-ul EXCREMENTELOR NAZISTE SI JEGULU PRESEI ROMANESTI . CENZURA ! CENZURA ! CENZURA ! ANALFABETII FUNCTIONALI IMPUTITI CENZUREAZA

    ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI ROMANESTI INFESTEAZA INTERNETUL CU ARTICOLE IMPUTITE COPIATE
    CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

    IN PLUS , LA COMENTARII , ACESTE JEGURI IMPUTITE SI-AU CREAT CONTURI CU CARE INSULTA CITITORII SI-I AMENINTA
    CINEVA SA IA MASURI DE URGENTA

    ZIARE.COM SE CRED JURNALISTI , LING IN CUR CLASA POLITICA SI COPIAZA ARTICOLE DE PE INTERNET SI SUNT MARI ANALISTI CU DAMF DE KAKAT ZIARE.COM ASA JURALISTI DOBITOCI CE NU S-A MAI VAZUT IN PRESA ROMANEASCA , BANTUIE ZILNIC PE SITE-UL ANALFABETILOR FUNCTIONALI

  3. Suspiciunea de efecte post Covid se poate face prin diagnostic diferential, nu prin supozitii.
    E simplu : INML ( care are.”carente” in specialisti dar si in laboratoare proprii, ei trimit probe contra cost, mare, la alte clinici private!) trebuie sa stabileasca daca a fost infectata cu Covid recent sau daca edemul pulmonar a aparut post vaccinare.

  4. 1. trebuie analize toxicologice
    (nu stim cui)
    2.cu okazia zilei de nastere omu mai comite excesse…..
    3.dupa barbie
    vezi poza
    sindrom Marfan cu implicatii sistemice greu de dibuit.

  5. @ Mihai Șora, Ion Iliescu, Bălăceanu -Stolnici, de exemplu, cedează mai greu, sunt mai rodați, rezistenți, ăștia mai tineri și mai puțin rodați, suprasolicitați cu tehnologii noi cedând mai repede, în funcție și de mediul în care trăiesc , activează, ? Era cu imunitate de turmă și vaccinarea prioritară a personalului esențial, ? O fi avut mai mulți „esențiali” „abonați” la imunitatea de turmă, care „au mai dat și ei ceva la schimb”, ? Un fel de sistem rețea cu mai multe nivele de importanță sistemică , formare , nivele energetice, ? Piramidal și cu indivizi valoroși la conducere, ? Piramide ale valorilor și importanței individuale, ? O fi cedat la vreun „matusalem” d’ăia toxici sistemul de selecție și valori, scăpându-și din „probleme” pe la alții mai puțin rodați ,? „Pornise” ăla , Valeriu Stoica , cu ceva mai mulți ani în urmă, „canibalizarea politică” , când era consilier și ambasador Avramescu ăla specializat în canibalism?

  6. @ Bă, ce nu v-a avantajat la comentariul cu aspecte sociologice pe care nu l-ați publicat , ?

  7. Trăim vremuri mai mult decât interesante. Cei care au promovat fără nici cea mai mică jenă vaccinul și care totuși nu s-au vaccinat nici ei și nici apropiații lor continuă să stea bine mersi în funcții plătite gras. Mă înteb cum se simte conștiința unor astfel de oameni știind foarte bine că au contribuit din greu la decesul atât de multor oameni? Pot dormi noaptea? În penitenciarele patriei se află deținuți care ispășesc prin ani grei de pușcărie tentative de asasinat nereușite asupra unei singure persoane. Cum să trăiești liniștit știind că ai contribuit la moartea unor persoane, foarte multe la număr, care nici nu ți-au făcut vreun rău ție personal și nici altora, care sunt efectiv inocente și oameni de bine și pe care nu le-ai văzut în viața ta? Eu mă cutremur.

  8. Este absolut clar că e așa-zisul vaccin de vină. Zeci de sportivi au murit în toată lumea, degeaba ne mai aburesc. E plină presa de liste de decese, trebuie doar să știi engleză. Se adună funia la par, nu scapă ei!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger