AcasăCORONAVIRUSDictatura DSP-urilor. Testul PCR fals pozitiv te bagă în arest la domiciliu

Dictatura DSP-urilor. Testul PCR fals pozitiv te bagă în arest la domiciliu

Abuzuri cu teste fals pozitive

Dacă un test PCR pentru Covid a ieșit pozitiv, direcțiile de sănătate publică te bagă forțat în carantină. Chiar dacă testul inițial s-a dovedit o eroare, atâta vreme cât toate celelalte teste efectuate ulterior au fost negative. Abuzurile comise vor ajunge însă în instanță, instituțiile fiind bune de plată.

O femeie din Arad a fost băgată forțat în carantină alături de soțul și copiii acestora înainte cu o zi de a pleca în Australia. Motivul a fost un test PCR pozitiv al soțului femeii, care este cetățean australian, test care s-a dovedit ulterior fals pozitiv. DSP Arad a refuzat însă să ia în considerare celelalte teste PCR făcute la alte laboratoare acreditate, care au ieșit negative, susținând că nu există fals pozitiv. Consecința a fost că familia a fost nevoită să achite suma de 11.000 de dolari ca să-și achiziționeze alte bilete de avion pentru Australia, iar bărbatul și-a pierdut și locul de muncă din această țară. De data aceasta, abuzul DSP nu va scăpa nepedepsit, pentru că familia a decis să dea în judecată instituția și să ceară banii plătiți în plus pentru biletele de avion.

”Am avut bilete de avion pentru Australia în data de 11 aprilie și pe 10 aprilie ne-am făcut, eu și soțul, testele PCR pentru Covid. Am făcut testele la Tehnomed și șocul cel mare a fost când rezultatul a fost pozitiv pentru soțul meu. Am refuzat să credem așa ceva și ne-am dus la farmacie și am cumpărat două teste rapide antigenice, care au ieșit, ambele, negative. Trebuia să ne asigurăm că ne protejăm copiii, care au vârste sub doi ani. Apoi soțul meu și-a mai făcut alte două teste PCR, la două laboratoare acreditate. Ambele au avut rezultat negativ. DSP-ul nu ne-a contactat deloc până pe 13, deși tot cei de acolo au spus că ar fi trebuit să ne contacteze sâmbătă, pe 10 aprilie. Iar pe 13, cei de la DSP ne-au spus că suntem toți din familie în carantină. Când am avut rezultatele celorlalte două teste PCR, am sunat la DSP Arad și le-am comunicat acest lucru, dar ni s-a spus că nu se iau în considerare aceste teste, ci doar testul inițial, și că nu există fals pozitiv, doar fals negativ”, ne-a declarat Simina Godson, din Arad.

Rezultatul testului, datat înainte de prelevarea probelor

Culmea este că buletinul de analiză cu rezultatul testului Covid pozitiv de la Tehnomed data din 9 aprilie, în condițiile în care familia Godson își făcuse testele în data de 10 aprilie. Confruntată cu această informație, conducerea DSP Arad a precizat că s-a comis o eroare în transcriere, însă nu a admis greșeala rezultatului pozitiv. Contactată de avocatul familiei Godson, conducerea Tehnomed a refuzat să-și recunoască vina, oferindu-se, în schimb, să efectueze un alt test PCR, evident, cu condiția ca familia să renunțe la orice pretenții. ”Înțelegem să vă ajutăm clienții cu o retestare, având în vedere eroarea umană de selectare a uneia dintre datele înregistrate pe buletine, numai dacă aceștia acceptă să semneze o tranzacție prin care renunță la alte acuzații și pretenții”, i-au scris reprezentanții firmei Tehnomed avocatului familiei Godson, Oana Lăzărescu.

DSP trebuie să achite 11.000 de dolari

Deși soțul Siminei Godson era singurul ”pozitiv” din familie, la controlul polițiștilor efectuat la domiciliul din Arad la 6 zile de la intrarea în carantină, acesta nici măcar nu figura pe lista ”arestaților”. Chiar dacă greșeala celor de la DSP a fost flagrantă, familia Godson se află și acum în carantină forțată. ”A fost foarte greu să achiziționăm biletele de avion inițiale, le-am luat cu câteva luni în urmă, cu 3.700 de dolari. Iar acum, din cauza acelui test, am fost obligați să cumpărăm alte bilete și am plătit în plus 11.000 de dolari. Tocmai de aceea am acționat în instanță DSP Arad, care trebuie să ne plătească acești bani, pentru că este vina acestei instituții. Oricum, vom face și teste de anticorpi, peste trei săptămâni, ca să depunem dovezile la dosar, pentru că este clar că nimeni din familie nu a avut Covid”, ne-a mai declarat Simina Godson.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.628 afisari

2 COMENTARII

  1. A ha ha, daca te bagi in seama cu toti porcii, aka DSP-urile conduse de toti coruptii, te mananca astia in 2 timpi si 3 miscari !! 🙂 Cel mai bine e sa nu ai deloc de-a face cu tot ceea ce inseamna sistemul de sanatate din Romanika, aka auschwitzurile mortii !! 🙂 Daca te-au prins odata astia, de ei nu mai scapi, asa ca aviz amatorilor de senzatii cu adevarat tari !! 🙂 Omule, orice ai, nu iti fa de lucru cu astia, daca vrei sa ai o viata !! 🙂 Dar daca vrei probleme, si apoi un drum numai dus spre Iad, e chiar bine sa te bagi in seama cu criminalii in alb, nazistii originali din anii `30-`40 erau niste mici copii pe langa ce crime in masa fac astia zilnic peste tot !! 🙂 Bai, iuresul numai de acum incepe, idiotilor utili, o sa va invete astia minte, de o sa va iasa pe nas !! 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger