AcasăCORONAVIRUSCovidul african, periculos doar pentru europeni. Pe continentul negru e liniște și...

Covidul african, periculos doar pentru europeni. Pe continentul negru e liniște și pace

Varianta africană a Covidului a băgat spaima în Europa

Europa se cutremură din nou de spaimă, după ce OMS-ul și Comisia Europeană au dat alerta privind o nouă variantă Covid, de data aceasta africană, care ar face ravagii. Foarte curios este însă faptul că în țările africane incriminate este liniște și pace, numărul infectărilor cu ultracontagioasa variantă cu 30 de mutații fiind aproximativ la fel de scăzut ca și până acum.

Pentru că varianta Delta s-a răsuflat, alarmiștii de serviciu au aruncat din nou Europa în panică, sub amenințarea unei supervariante de Covid, venită tocmai de prin zona Africii de Sud, unde, de fapt, nimeni nu se agită. Se pare că variantele astea exotice, cum a fost cea indiană, redenumită Delta, nu par să-i afecteze pe băștinași, pentru că în India, în afara unui vârf de două săptămâni, varianta i-a lăsat în pace, țara având de prin iunie până în prezent o rată de incidență cumulată de 0,1 la mia de locuitori.

Dar să vedem cum stau lucrurile în țările în care a apărut varianta mega contagioasă, care rade tot ce întâlnește în cale. Africa de Sud avea un număr de cazuri noi în 14 zile, între 12 și 25 noiembrie, de 27.522, la o populație de 89,7 milioane, spre deosebire de România, care raporta, în aceeași perioadă, 41.454 de cazuri la o populație de 19,2 milioane de locuitori. În 25 noiembrie, Africa de Sud înregistra 2.465 de cazuri și 114 decedați, iar România, 2.104 cazuri și 212 decedați. Namibia înregistra în 14 zile 106 cazuri, Botswana – 1.208, Lesotho – 48 și eSwatini – 49 de cazuri.

Cu toate acestea, Marea Britanie a anunțat că a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și eSwatini începând de vineri, iar călătorii britanici care se întorc din aceste destinații vor trebui să intre în carantină. Totodată, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că va propune țărilor UE să suspende zborurile către regiunea Africii de Sud din cauza apariției acestei noi variante a virusului Covid-19.

Ocolirea sistemului imunitar

Noua variantă africană ar avea un număr extrem de mare de mutații, iar proteina spike ar arăta diferit de versiunea luată în considerare atunci când au fost concepute vaccinurile, spun cercetătorii sud-africani, care cred că aceasta pare să fie și foarte transmisibilă.

„Ceea ce ne îngrijorează este faptul că această variantă ar putea să aibă nu doar o transmisibilitate sporită, deci să se răspândească mai eficient, dar ar putea, totodată, să fie capabilă să ocolească sistemul imunitar și protecția pe care o avem în sistemul nostru imunitar”, au afirmat cercetătorii sud-africani. Totodată, Valeriu Gheorghiță a vorbit despre existența unui scenariu catastrofal, dar posibil, în care nici cei vaccinați, nici cei care au făcut Covid să nu mai fie protejați de o nouă îmbolnăvire. ”În acest caz, ar însemna să luăm totul de la capăt”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Hai cu vaccinarea!

Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că s-a observat, la variantele secvențiate, că într-un timp relativ cazurile cu noua variantă ar fi crescut mai mult decât la Delta, iar rata bazală de reproducere ar fi fost de cel puțin 2. ”Infectările confirmate sunt mai ales în școli și la tineri, care au în comun interacțiunea și mobilitatea crescute. Trebuie să accelerăm campania de vaccinare. Chiar dacă vom avea infecții la persoane vaccinate, mă aștept ca formele să fie mai ușoare la aceste persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.145 afisari

26 COMENTARII

  1. Aici s a rasturnat carul cu prosti si cu politrucii cei mai mitomani care trebuie sa distruga economic si viata crestina, asta e miza!!!!

    • Pai în Europa se vrea avea sediul guvernului mondial plus ca, madame Ursula trebuie sa dreagă manaria cu contractele dubioase pe vaccinuru făcute cu marile companii, o asta cu isteria noi tulpini vine mănușe, pt ca sunt suficienți naivi care merg după fenta

  2. În ce privește evoluția, ceea ce s-a întâmplat pe Terra pe durata a milioane de ani este nimic în comparație cu ce se întâmplă în ultimele 20 de luni. Toate vietățile sunt încremenite în aceeași stare de mii de ani, mai puțin coronavirusul care în fiece trimestru se schimbă. Zici că-l transformă cineva prin magie. Ăștia chiar ne cred proști?

  3. Lumen e plina de Idioti. Si in Romania si in Germania ( mai rau). Scapa-ne Doamne de toti nebunii care ne strica viata.

  4. Universul.net , astazi , 28 Nov.2021 , articol de Vlad Damiean : ” CAT DE MULT TREBUIE SA NE SPERIE NOUA VARIANTA DE CORONAVIRUS ? DE CE UNII EXPERTI O CONSIDERA ” INGROZITOARE ” .

  5. Adevarul .ro , astazi , 28 Nov.2021 , ora 11:54 , articol de Remus Florescu : ” CLIPUL CARE-TI EXPLICA IN 30 DE SECUNDE DE CE A APARUT OMICRON , NOUA VARIANTA A VIRUSULUI SARS-CoV-2 VIDEO „. Rata de vaccinare pe continentul african este de 7 % . Omicron , de 5 ( cinci ) ori mai infectioasa decat Delta ?

  6. Alta vrajeala pentru închis fraierii în case. Dovada, Billache Gates și Moderna lui au cerut deja autorizarea „vaxinului” pentru tulpina „Microneuron” deși abia a aparut. Nici o vorba despre antiviralele cu care India și Africa au gonit Covidul. Bai trompetisti vaxinisti care faceți jocul lui Gates și Soros și băgați Europa in faliment, aveți grija ca totul se va întoarce împotriva voastră!

  7. Doamna Marcu, ați rămas unul din cei mai puțin de zece jurnaliști români care spun lucrurilor pe nume.
    Să rămâneți așa, avem nevoie de dvs.
    Sărut-mâna!

    • Costea , tu’l saruti adulmecand in buboiul dorsal pe mamelucul Gheorghita, care accelereaza eliberarea dihorului cu toate ca vaX-ul nu are ce imunitate sa sigure pentru ipoteica tulpina .

      • Da , il sarut cu patos in buboiul de sub spranceana ochiului dosnic maro pe colonelul Gheorghita in timp ce Livia ii morfoleste IPOTETEICA tulpina zburlita ! Cred ca s-a spart buboiul , mi-a umplut gura de nectar …..hihihihihihihi

  8. COINCIDENTA – ce este BRICS = BRASILIA , RUSIA ,INDIA , CHINA si SUD AFRICA. Usurel pe rand aceste tari au un plan economic comun
    Brasilia nu mai scrie nimeni nimic de covrig ,Rusia la fel, India a scapat de toate insultele cu covid delta etc, China nu are timp sa ,,negocieze cu
    bashinosi, iar acum Sud Africa cu 7% waxi gata omicron. Marea DILEMA este U E , USA , CANADA, AUSTRALIA etc unde covidul este suprema ?????
    ADICA – TO BE OR NOT TO BE ? aceasta este marea intrebare. Umila mea parere este CHINA nu va suporta celor care au invadat tari la furat si
    aici nu amintim de puterea nucleara existenta de ambele parti ,iar daca vreun LUNETIC ( ca multi la conducerea popoarelor azi) incearca TOTALA DISTRUGERE
    A PLANETEI , sper ca popoarele se vor razvratii. Asa cum mentiona Craiu vin vremuri grele , foarte grele.

  9. Razvratitii popoarelor sunt niste parashute analfabete de cateva procente ce oracaie la indemnul unor profitori smecheri ca Sosoaca , grecii nevaccinati nu mai au voie sa intre in biserici , referendumul de azi din Elvetia le-a dat-o in bot oparitilor , Italia a introdus certificatul verde , Austria ii ciomageste , in Australia nu misca pasarea …

    • ? care pasare nu misca boulene , ca in Melbourne tocmai au inconjurat 1.000.000 de oameni Casa Parlamentului pe Spring Street.

  10. Mult-trambitatul „targ de Craciun” din Bucuresti , in fapt un meschin si odios experiment social , unde se intra doar cu „certificat” diabolic 666 – O mizerie satanica defecata din laboratoarele securiste cu scopul expres al segregarii romanilor , a copiilor Romaniei si fara nici o justificare de ordin medical pentru ca accesul este in AER LIBER cu un nivel de aglomerare mult mai mic decat pe o strada , o scoala sau in statiile de metrou.
    HUOOO !HUIDEOOO ! HAI SICTIR GUVERNUL CIUCA !

  11. Bai cobailor ratati, docili si dresati, voi nici acum nu a-ti inteles ca marele Kill Gates s-a tot saturat de toata joaca asta de-a Plandemia, si de furatul zertifikatului negru intre europenii dusi cu pluta din Occident, si au hotarat sa dea drumul la o noua arma biologica !! Interesant ca in Africa de Sud acum e vara, asa ca cum dracu s-a pornit tocmai acum noul virus facut in laborator ? Vaxxinatilor in cap, ia rapid ascundeti-va in niste bunkare, ca de va orinde pe voi acest virus, va invata sa zburati singuri, fara avion, numai dus in Iad !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil !! Arbidol Macht Frei 🙂

  12. FILMUL COVID CU VAXINATI STAND LA MICI SI BERE…EPISODUL 5, VACCINAREA 3-4…PLACUTA SUEDEZA DE LA LOBANIS LA CIUCA…CARE DACA NE MAI SCUIPA KKATUL CU CERTIFICATUL…IL BUBUIE ORI SF. NICOLAE, ORI SF. ION CA ZIUA LUI IN 2022 NU VA FI DELOC SARBATOARE….CERTIFICAT DE DECES LA TOTI VAXINISTII! MUHAIELELOR CU FILMUL VOSTRU SATANIST ..VA EXORCIZEAZA DUMNEZEU! IUDA S-A SPANZURAT PENTRU CA A TRADAT …NU UITATI ASTA NICI IN SOMN! ADICA DRACU L-A LUAT CUM O SA O PATITI SI VOI..AMEN!

  13. Pe ” Tastatura rigida ” a laptop-ului labuit din secretariatul ospiciului mi-am dat cu HUOOO ! HUIDEOOO si SIKTIR de ” 77 ” de ori , ” Ana Lugojeana ” mi-a zis ca MA IA DRACU daca ma mai prefac ca sunt ” Amza Pellea „. Ha ha ha Sieg Heil !! Arbidol Macht Frei ! AMEN ! P.S : Cine credeti ca posteaza noaptea ca hotii ( 23:55 , 23:49 , 0:23 si 0:51 ) ? Ati ghicit , io sunt , Amore Sugimory , n-am nici un musteriu sub pasarela garii Tiraspol sa-mi incalzeasca falcile , noaptea e lunga si m-am invinetit de frig ….hihihihihihihi

  14. Asa este , lucrez tura de noapte la Mobilizare Urgente Import Export , precurtarea se subantelege !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger