AcasăCORONAVIRUSConsimțământ informat? INSP susține că vaccinul Pfizer nu produce efecte adverse

Consimțământ informat? INSP susține că vaccinul Pfizer nu produce efecte adverse

Vaccinul Covid, rateul științei și al eticii medicale

Pe site-ul INSP tronează acum, la loc de frunte, o comunicare despre cât de minunat este vaccinul Pfizer Omicron, care, potrivit instituției publice, nu ar avea efecte adverse grave, ci doar banale. Până și Agenția Europeană a Medicamentului a trecut efecte adverse grave ale acestui vaccin, doar că INSP le-a omis. Cam la asta se reduce consimțământul informat, la care făcea referire elementul de tristă amintire, Valeriu Gheorghiță, imaginea propagandei pentru vaccinarea anti-Covid.

Insinuarea de zilele trecute a lui Valeriu Gheorghiță, că oamenii și-au făcut-o cu mâna lor atâta vreme cât au semnat consimțământul pentru vaccinarea anti-Covid, este cât se poate de cinică și de sfidătoare. Oamenii au semnat un consimțământ pentru că erau obligați să o facă în momentul în care au acceptat, din diferite motive, vaccinarea. Însă medicii nu au prezentat reacțiile adverse posibile, nu pe cele reale și grave, cu foarte mici excepții, care le-au spus celor apropiați să nu cumva să se vaccineze.

Formularul de consimțământ a fost introdus, așa cum am mai spus și la vremea respectivă, ca să exonereze Guvernul de vreo solicitare de despăgubire, atâta vreme cât producătorii vaccinurilor s-au asigurat, în contractele încheiate cu Ursula von der Leyen, că nu vor răspunde pentru morții și schilodiții efectelor adverse. Oamenii nu au știut ce riscuri își asumă și au înghițit, pe nemestecate, formularea că beneficiile depășesc riscurile, omniprezentă din comunicatele Agenției Europene a Medicamentului din ultimii doi ani. Scandalul și dezbaterile Tv  din ultimele zile, apărute după materialul din ziarul Național, care semnala publicarea efectelor adverse de către INSP, au fost departe de a atinge adevărata problemă. Faptul că INSP a detaliat puțin numărul infim de efecte adverse raportate oficial nu înseamnă mai nimic, știindu-se faptul că România a raportat cele mai puține reacții adverse și a avut, în realitate, cele mai multe.

Fără decese

INSP nu a pomenit, în raportul său, de niciun deces cauzat, în mod direct, de vaccinul anti-Covid. Însă decesele cauzate de vaccin nu au fost raportate nici când acestea au survenit la câteva ore sau zeci de minute de la momentul vaccinării. Iar aici intervine, din nou, lașitatea medicilor, care s-au temut să ia atitudine. În particular, le spuneau victimelor că bolile grave cu care s-au pricopsit sunt cauzate de vaccin sau că decesele au legătură cu vaccinul, dar oficial nu-și asumau. De frică, bineînțeles. Și, trebuie să recunosc acest lucru, aveau și motive să se teamă, pentru că sistemul i-ar fi linșat. Problema cu raportarea efectelor adverse a fost că nu se putea face legătura directă dintre vaccin și afecțiunea respectivă sau decesul, nici în apropierea momentului vaccinării și, cu atât mai mult, nici când trecea o perioadă mai lungă. Ne uităm acum cu stupoare și groază la morțile subite, cancerele galopante și bolile inexplicabil de agresive care au devenit o adevărată epidemie. Simple coincidențe sau morți naturale la copii, adolescenți, tineri și sportivi? Nimeni nu mai crede acest lucru. Există o teorie, conspiraționistă, bineînțeles, potrivit căreia unii dintre cei care s-au vaccinat pe bune, nu la chiuvetă, ar fi primit placebo. Și are, într-un fel, sens.

Minciuni prin omisiune

La vaccinul Pfizer, efectele adverse de tipul cefaleei, paresteziei și paraliziei faciale au fost raportate oficial doar 3.750. Pe lângă acestea, mai apar 1.124 reacții adverse, trecute la și altele, dar în categoria tulburărilor sistemului nervos. Miocardite au fost înregistrate doar 13 cazuri după vaccinul Pfizer și 3.334 de tulburări scheletice și ale țesutului conjunctiv. Pentru INSP, care face reclamă la vaccinul Pfizer Omicron, cu două molecule ARN mesager, nu una, ca în cel vechi, efectele adverse sunt însă doar cele locale sau de tip general, dar ușoare. La același vaccin, Agenția Europeană a Medicamentului notează că pot apărea mai multe reacții adverse, cum ar fi ganglioni limfatici măriți, scăderea poftei de mâncare, letargie (lipsă de energie), hiperhidroză (transpirație excesivă), transpirație nocturnă, astenie, paralizie facială periferică acută sau pareză, miocardită și pericardită, parestezie, hipoestezie, precum și șoc anafilactic.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.232 afisari

61 COMENTARII

    • ”Oamenii nu au știut ce riscuri își asumă”
      Ce vorbesti taica? Cand vad si acum cum cad rude, prieteni, necunoscuti ca mustele in jurul lor si mor iar ei continua cu doza 4 ?

    • De ce credeti ca e atata liniste in „presa” pe problema mortilor inexplicabile ?? Vedeti ce liniste e la „Cotidianul” lui Nistoresc , la „Stiripesurse”, la EVZea, la Scanteia-Adevaru’, la Ziare, Hoitniuz , G4, la Antene, Acum se vad foarte clar curvele ieftine si naimitii , redactiile cu patroni securisti si tot angrenajul de slugi controlate de sistem.

      • Corect. Doar o mică rectificare: la Cotidianul mai răzbăteau, din când în cînd, și știri adevărate, corecte.
        Și acest lucru e valabil și în presa locală, la Brașov spre exemplu. TOȚI TAC PRECUM PORCII-N PĂPUȘOI!

    • ”INSP susține că vaccinul Pfizer nu produce efecte adverse”
      Atunci de ce unii au murit iar altii s-au imbolnavit de la acele seruri? Ce informat e asta?

  1. Iohannis , Hellvig DE CE protejati acest golan ? Ati transformat SRI -ul intr-o institutie manjita si decredibilizata in complicitati si crime . Romanii nu au uitat de tergiversarea in cazul Caracal si acum constientizeaza atrocitatile Plandemice puse in opera prin APARATUL VOSTRU de propaganda.

  2. Au semnat un consimtamant neinformat.Egal zero d.p.v.juridic.
    Nici macar informatii elementare despre continutul real al vaccinului, comisia de specialitate, care a avizat si impus vaccinarea, a ramas nepublica (pe bani publici) si se pare fara personalitate juridica.Nici macar pretul pe o doza nu a fost public.
    Depre reactii adverse au sustinut public ca nu exista si ca vaccinul e sigur.
    Au mai sustinut public ca vaccinul nu a fost testat dar e obligatoriu pentru anumiti angajati.

    • Consimtamantul a fost profund viciat
      1 – de STAT prin tot sistemul de „comunicare” – informatii incomplete, denaturate, false.
      2 – de angajator prin presiunile ILEGALE -directe si indirecte la care au supus angajatii.
      3 – de organismele „private” de PRESA care contra MITEI GUVERNAMENTALE de 40.000.000 EUR au influentat si manipvlat psihologic categorii largi de cetateni.
      Orice proces cu daune impotriva acestor entitati are sanse mari de izbanda.

      • Intrebarea de baza ar fi DE CE? Ce-i mana pe ei in lupta ce vroia acel Apus? Daca sist de justitie e controlat si / sau corupt n-are sanse procesul.

      • nik HOIT PERIMAT , SPANZURA-TE MORTACIUNE INFECTA . CONSUMI OXIGENUL DEGEABA SI MAI SI IMPUTI ATMOSFERA EXCREMENTULE

    • Ordinului nr. 99/18/01/2022, noua conducere a Comisiei de Boli Infecțioase este repreznetată de: conf. univ. dr. Simin Aysel Forescu (președinte), prof. univ. dr. Victoria Aramă (vicepreședinte) și șef lucrări dr. Dragoș Ștefan Lazăr (secretar al Comisiei).

      Ceilalți membri ai Comisiei de boli infecțioase sunt: prof. univ. dr. Emanoil Ceaușu, prof. univ. dr. Egidia Gabriela Miftode, prof. univ. dr. Manuela Arbune, prof. univ. dr. Gabriel Popescu, prof. univ. dr. Anca Meda Georgescu, conf. univ. dr. Irina Magdalena Dumitru, conf. univ. dr. Otilia Elisabeta Benea și șef lucrări dr. Virgil Musta.
      ANTERIOR ERA GHEORGHITA, MUSTA…LA LOC DE FRUNTE!

  3. RRomania ieducata ,flancul estic ,flexibilizare ,consimtamant informat Prostii scoase de prosti

  4. Insertul din cutia in care este vaccinul este netiparit, o foaie mare alba, ar trebui sa contina informatii ca la orice alt medicament. Bataie de joc. Cum mai poate cineva in ziua de azi sa spuna ca vaccinul nu are efecte secundare? Ori ca te apara de covid? Nu mai avem nevoie de minciuni publice, intreaba in jur cum sant cunoscutii vaccinati.

    • hanonime, ce-i aia „insert”, manca-ți-aș? Cum sunt cunoscutii „vaccinati”? Ai vrut să scrii „injectați”, bănuiesc.

        • Eu știu ce-i aia, întrebarea este dacă știe și ăla și de ce nu folosește denumirea corectă, românească: „prospect”?

  5. O fi cinică dar este adevărată.
    PROȘTILOR SĂ NU LE PÂNGEM DE MILĂ!!!
    DE CE AU SEMNAT CĂ NU AU PRETENȚII ÎN CAZ E „BUBA”? DE CE?
    ESTE ȘI O VORBĂ: „ AI SEMNAT, AI BELIT SULA”.
    „Oamenii nu au știut ce riscuri își asumă și au înghițit…”. NU SE ȘTIA CĂ SUNT EXPERIMENTALE??? Se știa! SE ȘTIA!!!
    Nu știau ce-i acela un cobai? Atunci sunt prea proști ca să mai trăiască, nu?

    • Dom’le dumneata ai dreptate , insa este doar o parte a adevarului. Insistand doar pe prostia maselor gregare deviem prea mult atentia de la problema centrala : MAFIA DE STAT si uriasul angrenaj, care in curand va duce la autodistrugerea acestui „stat”. Faptul ca ROLUL protector si indrumator al „statului” a fost schimbat in cel de executant al Agendei Criminale Globaliste, reprezinta un risc existential pentru ORICE cetatean si IN SPECIAL pentru cei care gandesc – Tu , Eu si minoritatea aferenta. Te vei lamuri in scurta vreme.

      • Rolul de protector al statului a dispărut imediat după 1989. Adică din 1990. Eu văd în stat cel mai mare dușman. Nu am ce să mă lămuresc.
        Da, acum marea problemă este că percutează, în mod direct, la ordinele dușmanilor noștri. Ne vom feri, pe cât putem, în mod direct și neajutați de nimeni, în afară de familiile noastre.
        Asta este, n-om apuca toți să trăim ca marele distrugător al țării, nenorocitul de Ilici Iliescovici.

        • pai si ti se pare ca pan in 89 te proteja? sau tu ai fost din nomenclatura de n-ai stat in frig sin-ai facut foamea?

  6. De doua mii de ani, neamurile traitoare pe acest areal, au fost striviti sub cizme, sub copitele cailor, mintiti, exploatati, flamanziti, tinuti in promiscuitate , ”vanzandu-li-se” sperante desarte, vanduti ei si bogatiile lor, pe nimic dar suficient pentru propasirea impilatorilor. De ce ar fi azi altfel ??? Ma intreb, pana cand ???? Cand ”clasa” zisa politica si-a dat mana (stanga cu dreapta), credeti ca penru binele nostru au facut-o ???? Nuuuoooo. Le era teama si unora si altora ca nu vor mai ajunge cu mana-n sacul cu arginti. Si ne-au vandut. Ca Iuda. De ce vanzatorii trebuie tolerati chiar si cand funia nemultumirilor ne sufoca ??? Daca putem rabda insemna ca a mai ramas putin loc si iar ne gandim la amarata aia de speranta. Vai !!!

    • ”??? Ma intreb, pana cand ???? ”
      Pina cind fiecare dintre noi va pune mina pe un obiect ce poate fi folosit drept arma si VA LOVI.
      SEC SI FARA MILA !
      PINA ATUNCI VOM FI, IN CONTINUARE, PERDANTI !
      Cum adica ”se stia ca sint experimentale” ?!
      Pai, sa mergem in prima comuna ilfoveana de linga Capitala, indiferent in ce directie, si sa intrebam pe oaricine despre semnificatia cuvintului ”experimental” ?
      Adica Statul a devenit atit de criminal incit ne pune sa semnam ca vrem sa fim eutanasiati si apoi o si fac ?
      IAR GHEORGHITA RUJATUL, REPREZINTA ARMATA ROMANA.
      DACA ARMATA NU REACTIONEAZA, INSEANA CA NE PUTEM ASTEPTA LA ORICE DE LA ACEASTA, INCLUSIV SA ACTIONEZE CA IN 1907, MAI ALES CA ACUM ARE CREIERII PLINE DE FUMURILE APARTENENTEI LA GASCA CRIMINLA NUMITA OTAN.
      SI TOT CA IN 1907 TARA ESTE CONDUSA DE O MONSTRUOASA COALITIE !!!

      • Exact – acesta este rationamentul corect , iar dobitocii sistemului au impaiat pifanul pensat in cea mai militara vestimentatie posibila, mizand pe „increderea” prostimii in armata… Astfel , ticalosia imbinata cu prostia ating „varful gropii” intr-o negura obscurantista a grotescului..

      • Băi, parazit militaurizat, tu nu ai priceput că suntem prea mulți pe planetă? Cât despre prostia boborului, aia este. Dacă au stat ca vitele să fie mulse de „speciali”, de liftele bugetare, vor sta să fie și abatorizate de jidovi ca harari, rotșil sau rochefelă.

      • @Vlad:
        Nu numai in 1907, ci si in 1989 armata a tras in popor. Si o va face din nou, daca ordinul o cere.

    • Uiti repede si alergi ca gaina la muci.
      „covid la reanimare” sau asasinare cu kaletra, remdesivir si oxigen industrial ??

  7. Inseamna ca nu a foat un consimtamant informat, ci un consimtamant obtinut prin informarea partiala (omisiuni), deci un consimtamant care este nul. Cu alte cuvinte, toti cei care sufera diverse afectiuni din cauza vaccinului au dreptul la despagubiri.

  8. Propun celor de la INSP să-și vaccineze propriile familii de n’spe ori cu vaccinul „sigur și eficient”!

    • Te asigur ca în aceste structuri sunt majoritari vacsatii la chiuvetă. Ca și la tembeliziuni, sparlament, guvern..

  9. Mesaj de importanta nationala pentru toti idiotii inutili de tefelei si de drone corporatiste din Bukale: toti, dar absolut toti maskaricii si tiriplicii pe care i-ati vazut pe la tembelizor dand din maini si picioare ca cica ce minunat e vaxxinul bagat de n ori in cap, aia toti sunt niste latrai de sobolani rosii, nici unul dintre ei nu s-a vaxxinat in mod real, ci numai au dat bani seriosi, sau pe diferite favoruri, cazul marinarului turmentat de basici, de aia nu cad jos ca mustele !! Oricum, cifrele reale indica faptul ca la romanasi mor zilnic mai multe sute de cobai tampiti de pampasi, macar scapam de toti tradatorii de neam si de colonie esuata semi-bananiera, iar cand ajungem la punctul temrinus al distractiei, numai atunci incepe macelul adevarat, sa vedeti voi atunci cum se vor ascunde toti sekuricii cu ochii cam mult prea albastrii 🙂 Pregatiti-va, venim 🙂

  10. dupa toate aatea ma intreb ce o fi cautat dl Gheorghita la spitalul SRI? Te pomenesti ca il mai fac si general.

  11. VACCINAREA ANTICOVID ,UN EXPERIMENT LA SCARA MONDIALA , O DOVADA A CRIMINALITATII ,O DOVADA A UNUI GENOCID PROGRAMAT

  12. ..unde e tombola înțepării ?….sau voucherul de 100 lei / 2 înțepări ?… câțule….unde ești?…

  13. Faptul ca nu au admis decesul e o decizie care denota panica si va ricosa in capul sistemului in viitorul apropiat. Ei doar isi adancesc groapa.

  14. Nu va mai ascundeti dupa consimtaminte, informari si chichite avocatesti.

    Vaccinarea cu seruri experimentale este eutanasiere medicala. Chiar daca pacientul cere medicului explicit si cu cerere semnata sa-l eutanasieze … medicul nu are dreptul legal sa o faca.
    Daca 5miliarde de „prosti” au fost „informati” si si-au dat „consimtamantul” sa fie eutanasiati … nu inseamna sa sistemele medicale au dreptul sa-i ucida.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger