AcasăCORONAVIRUSCertificatul verde, un non-sens. România a învins pandemia

Certificatul verde, un non-sens. România a învins pandemia

România imună, cel mai prost exemplu pentru Europa

România se află pe ultimul loc în Europa, de data aceasta în sens bun, pentru că vorbim despre clasamentul statelor în funcție de numărul de cazuri Covid. Menținerea trendului descendent în plin sezon rece arată foarte clar că populația și-a obținut deja imunitatea și că nicio variantă folosită pe post de sperietoare nu mai are efect.

Scăderea continuă a numărului de cazuri Covid în România, pe fondul creșterii explozive în toate statele vaccinate, arată că țara noastră a încheiat socotelile cu pandemia. Valurile nu se sfârșesc așa, brusc, în plin sezon rece pentru ca mai apoi să apară după două luni, așa cum insinuează autoritățile. Pur și simplu populația României s-a imunizat, intrând, aproape în totalitate, în contact cu noul coronavirus, iar explicația numărului mare de cazuri din octombrie este aceea că a mai existat atunci un procent destul de mare de oameni care, de frică, făcuseră tot posibilul să se ferească.

Omicronul, dacă va circula intens și la noi, probabil va mai infecta și ultimele persoane, însă, acestea vor fi asimptomatice sau vor avea forme ușoare de boală. Exemplul României este însă foarte periculos pentru celelalte state europene, pentru că arată că vaccinarea a accentuat pandemia în loc să o stopeze. Ultimele raportări oficiale la nivel mondial pe 7 zile arată că pe ultimele locuri în întreaga Europă la numărul de cazuri Covid se află cele mai nevaccinate state: Muntenegru, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova și România. Iar România este chiar pe ultimul loc, la mare distanță de penultimul loc, Republica Moldova, care are de trei ori mai multe cazuri. La polul opus, cu extrem de multe infectări, se află și cele mai vaccinate state din Europa. Ceea ce demonstrează încă o dată că numărul vaccinaților este direct proporțional cu numărul de cazuri noi Covid. Un element foarte important despre care, în mod deliberat, se vorbește prea puțin, este numărul de reinfectări după trecerea prin boală, care, în România, este de 0,06% și fără niciun caz de spitalizare sau deces. Iar acest lucru spune totul.

”Încă una și mă duc”

Potrivit ECDC, în 19 decembrie s-au raportat un total de 4.691 cazuri de infectare cu varianta Omicron în UE/SEE, din care 2.060 în Norvegia și 726 în Danemarca. Cu toate acestea Comisia Europeană a cerut Pfizer să modifice vaccinul pentru varianta Omicron, anunțând deja că UE va cumpăra 180 de milioane de doze. Ceea ce înseamnă că cei care au făcut deja rapelul, a treia doză sau a doua, în cazul Johnson, vor mai face și a patra doză până va fi gata Pfizer cu vaccinul adaptat pentru Omicron, urmând apoi, dacă se grăbește și compania producătoare, să mai facă încă o doză. Evident, și asta doar pentru trei luni, pentru că atât de pare că mai ține așa-zisa protecție a vaccinului. Cel mai nou contract dintre Uniunea Europeană şi Pfizer este încheiat pentru 1,8 miliarde de doze, care trebuie livrate până în 2023, jumătate dintre acestea fiind deja comandate, iar cealaltă jumătate fiind opţională. Pfizer a precizat însă că discuţiile cu UE pentru posibila lor furnizare de doze opţionale nu au vizat până acum versiuni adaptate ale vaccinului.

Certificatul verde, băgat cu forța

În spațiul public a apărut deja informația că Guvernul Ciucă ar intenționa să își asume răspunderea pe Legea certificatului verde, evitând astfel dezbaterile și amendamentele din Parlament. De ce atâta disperare de a legifera un certificat care oricum a fost deja introdus în mai toate domeniile? Deși suntem în cea mai verde zonă, fără acest certificat, populația nu are acces în instituțiile publice, în mall-uri, în magazinele neesențiale, în teatre, cafenele și restaurante, mai exact nicăieri în afară de magazinele exclusiv alimentare, farmacii și benzinării. Motivația Guvernului este evidentă. Certificatul va fi introdus la locul de muncă pentru a institui, de fapt, vaccinarea obligatorie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.219 afisari

14 COMENTARII

  1. da , acum are cel mai scazut , dar dupa sarbatori vor intra in functiune pixurile si vor creste , si morti si infectari si tot , impreuna cu placa , oamenii s-au distrat si nu trebuia .

  2. CORECT.

    PROBLEMA O CONSTITUIE VIERMII DIN FRUNTEA ȚĂRII: MĂCIUCĂ, ARAHAT, RAFIE, CUȚU ȘI TOȚI CEILALȚI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ!!!!

    • Pai, hai sa-i STRIVIM !!!
      Cu talpa bocancului apasata pe cap !!!
      Dupa aceea va fi bine !!!

  3. Nu mai e despre epidemie.

    Erau disperați că n-au putut profita de epidemie ca să accelereze introducerea controlului social extins, noul credit social de tip european.

    Europa a devenit un lagăr și nu mai contează epidemia ci obsesia controlului

    cu teroriștii nu se negociază, trebuie respins și boicotat tot sistemul

  4. Bai Ciukalalule, bai porkule de 120 de kile, scoate bai adunatura ta de mercenari nazisti tigger-happy in strada, in ianuarie, ca oricum acolo o sa se ajunga, macar sa se joace si oamenii muncii cu ei un pic !! Ha ha ha 🙂 Vine razboiul, bai, si o sa va ia drakul pe toti, oricum din vara vine si foametea, si aia e, o sa scape numai cei puternici si pregatiti, iar pe restul o sa ajunga carne de tun !! Bai Arahatule, bai Cirlakule, bai Gheorghitza Muitza, aveti pregatite bunkarele unde sa va ascundeti ? Daca nu, cine nu-i gata, e luat cu lopata !! ha ha ha 🙂 Bai Ciukalalule, sa vezi tu ce o sa slabesti, mai ales ca rusnacii o sa ocupe toata Moldova voastra de rahat, unde oricum totul e praf, sa vedem ce fel de carne de tun o sa ai sa expediezi acolo, care evident ca o sa ajunga cu totii carne de tun !! Ha ha ha 🙂 Vezi, bai Ciukalaule, sa trimiti toti nazistii userei, sa va apere mosiile, si vilele, si linguritele, o sa bagi tu niste texte de-ale tale de porkusor umflat, ca doar stii ca unele animale sunt mai egale ca alte animale !! Ha ha ha 🙂 Pregatiti-va, venim !!

  5. STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT … SA-I ELIBERAM DE PRESIUNE !!! SA II TRIMITEM UNDE LE ESTE LOCUL ….

  6. Cat de penibili pot fi ! Varianta Omicron, mult mai usoara decat celelalte, ei o spun, si vor un nou vaccin, vezi doamne adaptat !? Pai daca este o varianta mult mai usoara, cum vaccinurile de acum nu ar fi eficiente, daca au fost vreodata eficiente ?! Nu au fost si nu sunt eficiente, dimpotriva, in schimb vor sa cumpere 1 mld. si jumatate de doze ! In continuare, nimic, aproape nimic despre TRATAMENTE. Ticalosiile merg mai departe si multi, foarte multi cetateni din UE parca li s-au blocat neuronii -1.500.000 de germani care s-au vaccinat intr-o singura zi ! Ce argumente mai vrei cand acesti ticalosi vor sa te vaccinezi din 3 in 3 luni, si, nu mai conteaza cu care din ele, vaccin sa fie ?!

  7. Articol scris la beție. Deja trendul este din nou ascendent. Ieri erau 500 de cazuri. Azi sunt 800. Și creșterea va continua, inexorabil. A afirma ca pandemia e istorie e pur și simplu criminal. Ne va lovi precum trenul. Iar cei cu mesaje dubioase, ca cel din articol, vor avea pe conștiință vieți. Asta dacă au conștiință. Dar cum n-au, rămâne doar varianta unei endemice iresponsabilități.

    • Solutie Simpla!
      Nu noi oamenii de rand,suntem vinovati!
      Guvernele si viermii care conduc aceasta tara.
      Ne-au adus in sapa de lemn,in toti acesti 32 de ani. Pusi pe marginea drumului si executati ca la Dachau….

  8. vladut voiculesku -tia i ales un nume aiurea ,luat de la marele hot USRist care a furat aparatura si fonduri de la spitalele de stat si le a bagat la spitalele lor particulare bai Sugiuc Tiraspol kostea Se vede ca esti iesit din minti ca esti in criza Repede diazepamul si urgent stikla cu pipi,bai dihanie bolnava cu capul Vine foametea vine razboiul ,Moldova cea de ,,rahat” unde totul este ,,praf” Sigur e praf dar in capul tau tehui si in narile tale fose septice JIGODIE !!!!!

  9. Claudia Marcu : Ne-am dat dracului ! Băi, da’ câte știi mataleeee ! Economisește-ți bre, producția verbală, că vorbești in dodii . Să fii matale sănătoasă câte suișuri și coborâșuri au avut și diagramele din vest. Dar acum Omicron face legea. Ia pune-ți frâu la logoree și mai discutăm pe la sfârșitul lui ianuarie. Că intrarile și ieșirile din vest nu se compară cu intrarile și ieșirile din România. Dar vin sărbătorile și o să vedeți ce darnic va fi moșul și cu voi. Nițintică răbdare, stimabilo !
    Cât privește vaccinul, ai cam dat cu oiștea in gard : de când e obligatoriu ca un vaccin să fie eficient pentru orice altă tulpină de virus decât pentru cea pentru care a fost creat! Hai, mai mergi și te pregătește. Ne auzim în februarie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger