AcasăCORONAVIRUSCelebru neurolog român: ”Obligația vaccinării nu poate exista în România”

Celebru neurolog român: ”Obligația vaccinării nu poate exista în România”

Prof. dr. academician Constantin Popa: ”Constituția nu permite obligativitatea certificatului verde în România”

Șeful Clinicii de neurologie de la Institutul Național de Neurologie și Boli Cardiovasculare București, prof.dr. academician Constantin Popa, susține că certificatul verde nu poate fi impus în România, deoarece nu permite Constituția. Potrivit acestuia, nici vaccinarea nu poate fi obligatorie. În ce privește contraindicațiile pentru vaccinare, acestea nu pot fi stabilite decât individual, în funcție de afecțiunea pacienților.

În România nu pot fi obligatorii nici certificatul verde și nici vaccinarea, arată prof. dr. academician Constantin Popa. ”Certificatul verde este în anumite țări obligatoriu, știu foarte bine ce este în Franța, ce este în Germania, acolo este o decizie statală, politică, cu caracter social. La noi nu se poate. Constituția nu permite așa ceva. Lucrurile sunt foarte delicate. Obligativitatea vaccinării nu poate să existe la noi în țară”, ne spune prof. dr. academician Constantin Popa. În ce privește contraindicațiile pentru vaccinarea anti-Covid, reputatul neurolog consideră că, în cazul unui pacient cu comorbidități riscante, medicul poate să îi propună se se mai gândească înainte de a se vaccina. Nu există contraindicații la modul general, ci în funcție de fiecare pacient, arată prof. dr. academician Constantin Popa.

”Sunt situații în care vaccinul anti-Covid nu se poate face, dar asta se întâmplă foarte rar. Medicul nu poate da scutire de vaccinare, ci doar recomandare că există un risc pentru boala respectivă pe care o are pacientul. Medicul nu-l poate împiedica să se vaccineze, dar obligația medicului este să-l avertizeze că există un risc. Există în patologia neurologică și în toate specialitățile cazuri de acest gen. Dar nu putem generaliza. Dacă vine unul la mine și știu că există un risc de coagulare, că are o boală de plămâni, cum pot să-i fac eu vaccinul? Este nedrept pentru populație, îi zăpăcește pe toți, mai ales că nu toți medicii sunt familiarizați cu toate problemele, trebuie să citești foarte mult, să știi biologie, să știi genetică și să cunoști, mai ales, domeniul tău. Că sunt unii care dau și sfaturi nepotrivite”, ne-a declarat prof. dr. Constantin Popa.

Mortalitatea în Covid este mică

Vaccinarea nu este obligatorie, cu excepția unor boli ca poliomelita, extrem de gravă, când lumea nu a fost întrebată dacă vrea sau nu să fie vaccinată, afirmă prof. dr. academician Constantin Popa. ”Dar în Covid mortalitatea este mică. Lumea nu a înțeles că se moare și pentru faptul că, dacă te-ai infectat cu Covid și faci formă activă, toate bolile pe care le ai se agravează și mori de altceva. Ar trebui să se prevadă o obligativitate condiționată a vaccinării, în condițiile în care omul este informat, să știe ce îl așteaptă. Pacientul trebuie să fie examinat de către medic. Ar trebui ca cei care se vaccinează să-și facă analize înainte. În momentul în care pe mine m-ar reclama cineva că am dat un certificat în care nu recomand vaccinarea eu mă pot apăra, că sunt stăpân pe mine. E o răspundere foarte mare pe care o avem noi. Aceasta este problema cea mai grea pentru noi, medicii. Cei mai mulți merg pe demersul ușor, spun că sunt probleme, nu se știe, mai bine nu. Și omul se orientează, pentru că tendința este să nu se expună, mai ales că există o părere, generală aproape, de rezervă față de vaccin”, ne-a mai precizat prof. dr. academician Constantin Popa.

Persoanele alergice, în pericol

Fostul ministru al Sănătății, prof. dr. Mircea Cinteză, susține că, în teorie, există contraindicații pentru vaccinarea anti-Covid în momentul în care persoana respectivă se știe că este alergică. ”Orice lucru pe care îl injectezi în corp poate să provoace alergie. Este evident că, în aceste condiții, este foarte greu să spunem că are alergie la substanțele din vaccinul anti-Covid, mai cu seamă că există 4 tipuri de vaccin. Dar, în teorie, orice persoană de pe pământul ăsta poate să facă alergie și orice fel de alergie poate să meargă până la șoc. În literatură este descrisă rarisism alergie la vaccinurile existente, dar variază de la tip de vaccin la tip de vaccin. În teorie există această alergie și nu cred că există o modalitate sigură de a o anticipa. Așa încât un medic poate să ia în considerare la o persoană cunoscută alergică precauție sau chiar contraindicație. Dacă un bolnav a avut șoc anafilactic, în momentul acela nu se poate discuta decât sub supravegherea unor specialiști de marcă alergologi și, mai degrabă, aș spune că trebuie evitată a doua doză”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
14.656 afisari

28 COMENTARII

  1. Mulțumim domnule academician! Bine că mai există în România oameni care au curaj să spună adevărul răspicat. N-avem nevoie de acest vaccin. Mizeria globalistă care se auto denumește „elită”, decidenții europeni care au încheiat contracte secrete cu bigpharma și slugile lor de la vârful statului român au nevoie ca noi să ne vaccinăm. Familia mea și cu mine nu ne vom vaccina nici dacă ne vor lua viața. Doamne ajută!

    • Lumea uita ca tradatorul, care conduce ROMANIA inspre un dezastru umanitar de proportii, a decis, prin CSAT ca drepturile si libertatile noastre sa fie limitate pe perioada starii de …

      Pandemia nici nu a.fost.declarata in ROMANIA

      Asta inseamna ca ‘sirviciile” TRADATOARE, FATA DE PATRIE SI POPOR, ne monitorizeaza fara sa mai aiba nevoie de mandat.

      Aviz ofiterilor care ne monitorizeaza: de KARMA nu scapa nimeni, totul se plateste..

      Acelasi aviz si procurorilor…

      De asemenea, sa nu uite NIMENI ca, dupa WW II, comunismul.a.fost cel mai greu de implementat in ROMANIA.

      LA FEL E SI ACUM.

      Chiar daca ne considerati animale salbatice, sa nu uitati ce fac ele faca le.BAGATI IN COLT !

  2. Nu poti impune „certificat verde” pentru un vaccin experimental si administrat benevol ! Nu mai are sens „experimentul” . Multumim pentru interventie , domnule profesor . Fost student .

  3. Corect și trebuie să fie ascultat, celebrul profesor Popa care ar trebui cooptat în comisiile decidente pentru combaterea acestei boli moderne, dar oamenii de bine din sistem nici nu-i bagă în seamă pe el și alții.
    Mergem pe mana slugilor și a unui președinte total decuplat de țară, care ne vrea bolnavi și înapoiați.
    El vorbește la ziduri și la ședințele de golf, iar poporul suferă aceste inepții ale lui și ale acoliților săi, așa-zișii consilieri pierduți în lumea lor galactică.

  4. Dl Dtr are argumente nu vine si zice vorbe goale ca pamantul e inghetat, ca se face tombole si alte pomeni plus ca mai aduce aminte si de Constitutie care pt multi nu mai conteaza si nu i ia nimeni la intrebari!!!

    • Distinsul academician Prof. Dr. ar face bine să recitescă art. 22 teza 1 și art. 34 teza 2 din Constituția României pe care le reamintesc:

      Art. 22 (1) „Dreptul la viață… este garantat.”

      Art. 34 (2) „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice”.
      Accentul este pus pe termenul „obligat”.

      Oricum salutară este referirea la limită privind obligarea vaccinării: „Ar trebui să se prevadă o obligativitate condiționată a vaccinării, în condițiile în care omul este informat, să știe ce îl paște”.

      • Distinsule, dreptul la viata este UN DREPT, nu o obligatie. Pe cale de consecinta, daca mor ca nu vreau sa ma vaccinez, e dreptul meu. Vaccinatul si nevaccinatul raspandesc la fel, cred ca ti s-a mai spus asta, nu e nevoie sa o reamintesc eu, nu-i asa? De fapt, ce zic eu ca raspandesc le fel? Vaccinatul umbla liber peste tot si imprastie non-stop, in timp ce nevaccinatul nici la politie, sa reclama ca a fost jefuit in strada, nu mai poate sa intre!
        Iar statul este obligat sa ia acele masuri CU RESPECTAREA celorlalte articole din Constitutie, drepturilor omului, conventiilor internationale la care este semnatar Obligatia statului este sa-ti aduca vaccinul la nas si sa iti respecte dreptul de a alege.
        Pentru ca statul nu te scapa de reactiile adverse ale vaccinului survenit ulterior.

        • Dacă vrei să te sinucizi – cale sprânceană.
          Dar dacă prin iresponsabilitatea ta încerci să mă contamineze, te belesc înainte de a o face!

          • Si cum demonstrezi tu ca individul X-ulescu „te-a contaminat”? Traiesti cumva singur, in mijlocul pustietatii, total izolat de restul lumii, si ai avut simptome dupa 7 zile de la vizita lui X-ulescu, acesta fiind singura fiinta umana care s-a apropiat de tine in ultimii 2 ani?

          • Dacă prin iresponsabilitatea mea încerc să te contaminez, FERESTE-TE! Ca de belit s-ar putea o belesti tu!

          • Apropo de ‘sentinţa’ dată de tine: ,, Dar dacă prin iresponsabilitatea ta încerci să mă contamineze… ‘te belesc înainte de a o face!”

            După cum ţi-ai ales nickname-ul – Soluție simplă – trebuia să înţelegem din start că eşti omul faptelor primare!
            Poţi începe operaţiunea ‘belitului’ de la cap înspre rădăcină. AGRAMATULE!
            … iar Preventiv poţi continua Tratamentul ‘belitului’ şi celorlalţi nevaccinaţi! Să-ţi fie ţie cu imunitate, iar tuturor nevaccinaţilor cu folos! Doamne ajută! să primim cât mai des o asemenea pleaşcă!

  5. Eu personal sunt din acea categorie rarisima și nu am avut voie sa fac nici un vaccin al copilăriei.Dar cine ma întreabă?Ei doar impun și discriminează.

  6. Care Constitutie, ca o calca guvernantii/ parlamentarii in picioare !
    CEDO ar trebui dizolvata…mananca bani…deoarece in UE e sport international incalcarea drepturilor omului !

  7. In Walachistan peste tot gasesti numai maimute destepte in cap, in frunte cu teroristii de Arahat, Gheorghitza Muitza, Matu, si slugile lor din media nazista, ca Jurma, Imbri, G. Diaconu, Mahler, Tincu. Astia toti o sa ajunga in streang, more sooner than later !! Nazi Triple Vaxxin Macht Frei 🙂 Arbidol Macht Frei 🙂

  8. Sistemul „certificatului”QR 666 NU TREBUIE SA EXISTE IN ROMANIA !
    Mizeria de „lege” dezbatuta acum trebuie ARUNCATA PE FOC !
    NU EXISTA FORMA „ACEEPTABILA” care sa justifice implementarea acestei CAPCANE !
    JOS CONSPIRATORII SI IUDELE politico-securiste adunate in jurul turtoiului fecal PNRR ! – NU AVEM NEVOIE DE BANII PLINI DE SANGE AI CABALEI PEDOFIL SODOMIST CANIBAL TERORISTE !

  9. IN SFARSIT UN DOCTOR CU CONSTIINTA, FRICA DE DUMNEZEU SI CU DRAGOSTE DE POPOR!
    NE-AM SATURAT DE EROII SPAGARI SI CRIMINALI DIN LINIA ROSIE A LUI ARAFAT…DRACU L-A ADUS PE ACEST TERORIST PE ROMANIA, DRACU O SA IL IA! DAR TOTI CEI CARE L-AU ASCULTAT, URMAT SI EXECUTAT ORDINELE LUI, CEI CE AU FURAT CU EL. .SA SE ALEAGA PRAFUL SI RUINA DIN EI SI DIN FAMILIA LOR DE BICISNICI. DOCTORII DIN LINIA INTAI A MORTII AU GAZAT LUMEA CU OXIGEN INDUSTRIAL, I-AU LASAT SA MOARA IN FRIG SI FARA MEDICAMENTE ADEVARATE SI SE BUCURAU CA SI ARAFAT CA PRODUCEAU MOARTE! DE ACEEASI MOARTE SA MURITI TICALOSILOR LASI SI SPAGARI.
    POATE CA GLASUL DR CONSTANTIN POPA VA TREZI CRIMINALII DIN NEBUNIA LOR CU ARAFAT SI SMURDUL LUI PLIN DE HOTIE!

  10. Văd o serie de comentatori, lei în fața tastaturii. Să fim bine înțeleși, românii nu sunt capabili de acte de răzbunare, aruncate din vârf de deget. Unde se află echipa de juriști care să întocmească barem câteva capete de acuzare, cu probe concludente, la adresa medicilor criminali. Criminalitatea lor derivă din lipsa de informare a publicului privind riscurile vaccinării și din neasumarea răspunderii privind actul medical. Lipsa de transparență privind efectele secundare ale vaccinării reprezintă tentativă de crimă în masă.

  11. Dar al rahat si toti ceilalti rahati, stiu asta? Aici il includ si pe rahatul de la Inalta poarta ce tocmai a fost in colonie si care a dat ordine si in domeniul sanatatii dupa ce a impus slugilor sa-i demita pe cei care au indraznit sa verifice si amendeze lanturile de magazine ale strainilor.

  12. Nu mai exista constitutie nuci drepturile omukui la munca, la decizie cu privire la sanatatea lui, libertate de miscare. E decizie mondiala de vaccinare pana la ultimul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger