AcasăCORONAVIRUSBombă! România raportează cifre false la testările Covid

Bombă! România raportează cifre false la testările Covid

Contabilitate dublă la numărul de testări zilnice

Pe unul dintre cele mai serioase și oficiale canale de comunicare date la nivel mondial se regăsesc cifre ale testărilor Covid zilnice din România umflate de peste 10 ori. Culmea este că, potrivit ”Our World in Data”, informațiile publicate sunt obținute de la Ministerul Sănătății, fapt ce ne duce cu gândul la contabilitatea dublă.

Our World in Data, cea mai relevantă sursă de date oficiale la nivel mondial, conține informații false la numărul de testări Covid zilnice din România. Și nu vorbim de o eroare de redactare, ci de cu totul și cu totul alte cifre decât cele raportate pe plan intern în țara noastră. Culmea este că singurele date umflate, de peste 10 ori în cele mai multe cazuri, sunt la capitolul testări zilnice, în rest cifrele cazurilor zilnice, ale vaccinărilor și ale deceselor sunt exacte.

De exemplu, în 9 noiembrie 2020, pe Our World in Data (OWID), România apare cu 146.223 teste, în timp ce raportarea internă a Ministerului Sănătății este de 11.445 de teste, în 14 martie 2021 se raportau 150.943 de teste pe OWID, iar în țară doar 20.535, în 5 noiembrie 2021 se înregistrau 444.777 de teste efectuate, iar în raportările Grupului de Informare Strategică erau doar 57.801. Recordul absolut de teste efectuate într-o zi apărut pe Our World in Data a fost atins în 26 noiembrie 2021, cu 482.461 de teste, în timp ce Ministerul Sănătății anunța doar 47.702 teste. Nici în acest an raportările diferite nu au dispărut, astfel că, în 3 ianuarie 2022, pe Our World in Data, apăream cu 71.850 de testări, iar Ministerul Sănătății anunța doar 29.740. Ce poate să însemne acest lucru? Pentru că nu putem vorbi despre o greșeală în formă continuă la un asemenea nivel. Ne putem gândi la un fel de contabilitate dublă ținută de Ministerul Sănătății? Dar în ce scop? Să arătăm celorlalte țări că la noi se fac testări multe, când, de fapt, nu se fac? Se fac oare atât de multe testări și atunci numărul de cazuri nu mai este chiar atât de mare pe cât se considera? Ce încredere mai putem avea în raportările oficiale? Sunt, oare, reale cifrele cazurilor Covid?

Fenomen ciudat și în Franța

Potrivit aceleiași surse oficiale, Our World in Data, Franța efectuează peste un milion de teste pe zi, în special din luna decembrie. Cu aproape 50 de milioane de persoane complet vaccinate și 53 de milioane vaccinate cu o doză, apare întrebarea pe cine mai testează, având în vedere că populația totală a Franței este de 65 de milioane de persoane, din care 15,5 milioane copii și adolescenți cu vârste între 0 și 19 ani. Scăzându-i pe cei de peste 12 ani, rămân cam 5 milioane de nevaccinați, din care probabil mai mult de jumătate nu au nevoie să se testeze o dată la 3 zile. Și atunci, pe cine testează atât de mult Guvernul francez? Un alt lucru dubios în Franța este numărul deceselor. De la începutul pandemiei până la data de 3 ianuarie 2022 s-au înregistrat 121.672 decese Covid. Însă datele Institutului Național de Studii Demografice al Franței arată că, în timpul celor doi ani de pandemie, populația acestei țări a crescut semnificativ.

S-a înmulțit populația de peste 75 de ani

În timp ce în România numărul pensionarilor a scăzut într-un singur an cu peste 52.000, în Franța lucrurile stau exact invers. Astfel, față de 2019, francezii au înregistrat scăderi în 2020 și 2021 la categoria de vârstă de 0-19 ani, creșteri în 2020 și scăderi în 2021 la categoria de vârstă 20-59 de ani și creșteri în ultimii doi ani la categoria de 60-64 de ani. Creșteri semnificative au fost raportate și la populația din categoriile de vârste de peste 65 de ani și de peste 75 de ani, care au înregistrat un plus față de 2019 de 626.687 de persoane.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.043 afisari

11 COMENTARII

  1. Pentru ei este un maruntis. Au umflat in mod iresponsabil numarul de decese cauzate de virus, pentru a-i speria pe romani sa se vaccineze. Este adevarat ca mai mult sau speriat altii, mai putin ,,idioti” decat romanii !

  2. „cifrele deceselor sint exacte ” !!! parca ar vorbi morsa competenta . va referiti si la cei calcati de masini , cu infarct , cancer etc bagati la covid ? de unde stiti ca cei morti sint de covid , numai de covid ?.

  3. E ” bombā ” doar pentru prostii de ziarici care au propagat jegul si minciunile ” autoritatilor ” , care au dus la veritabile crime, si pentru prostii spalati pe creier care încā se mai uitā în gurile lor spurcate. Ti se face scârbā.

    • Autoarea articolului este una din putinele persoane din presa care a spus adevarul. Va rog nu o bagati in aceeasi oala cu agaricii care au facut apologia covidului si a guvernului (arahat si rsstul)

  4. Spurcații prind putere prin cultura prostiei !!! Și mama proștilor e mereu gravidă !!!!

  5. Spurcații prind putere prin cultura prostiei !!! Și mama proștilor e mereu gravidă !!!

  6. Bai cobailor fazani din Walachistan, iesiti toti in strada, si va numarati voi intre voi, si care vi se pare ca e asa mai dubios, le dati un cap in gura, sa se invete minte, ca doar nu toti pot sa fie eroul sarb de Novaxx Djokovici !! Ha ha ha 🙂 Bai tampitilor de cobai voluntari, hai la inca o runda de vaxxinare in cap, pana va baga astia mintile de tot in Meta-versul lui Jidanberg Zuckerberg !! Ha ha ha 🙂

  7. Arahat a prins iar tupeu si dă dispoziții. Rafila s-a lăudat că îl trage pe dreapta. Iar noi suportăm mizeriile ciumelor de la guvernare.

  8. Infectările raportate la un număr (mult) mai mic de teste dau o rată de incidență (mult) mai mare, funcție de care se pun în mișcare diferite scenarii, starea de alertă etc. Probabil nr. mai mic de teste este cel pe definiția de caz, dar nr. de infectări este pe total teste, adică mere cu pere, cu care să justifice isteria.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger