AcasăCORONAVIRUSBolnavii arși, scoși vinovați de Arafat: ”Erau foarte agitați”

Bolnavii arși, scoși vinovați de Arafat: ”Erau foarte agitați”

Raed Arafat: ”Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați”

Declarațiile autorităților după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde și-au pierdut viața doi pacienți Covid, au fost absolut halucinante. Raed Arafat a încercat să arunce vina în spatele morților, care, vezi Doamne, erau foarte agitați și au încurcat-o pe infirmieră să schimbe tubul de oxigen.

Moartea în chinuri a pacienților Covid din spitalele românești, care ard de vii, a devenit aproape o banalitate. Cel puțin pentru autorități, care nici măcar nu mai depun eforturi să acopere mizeria și culpa sistemului sanitar. Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești a scos la iveală aspecte oribile pe care cei din sistem le-au negat cu vehemență. Vinovat pentru moartea celor doi pacienți de acolo nu este nimeni, a spus Raed Arafat, lăsând, totuși, să se înțeleagă că răspunzători pentru tragedie ar fi fost pacienții, care erau foarte agitați.

”O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul, dar rămâne ca ancheta să decidă exact cauza. Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Nu putem arăta cu degetul pe nimeni. Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați”, a declarat Raed Arafat. Și acum să analizăm. Deci pacienții erau agitați, oare de ce? Chiar așa, ambii, în același timp? Nu mai aveau oxigen? Sau aveau prea mult? Îmi și imaginez scena de groază în care oamenii, disperați, dădeau din mâini și din picioare, împiedicând-o pe amărâta aia de infirmieră să schimbe tubul. Chiar așa, infirmierele se ocupă acum de administrarea de oxigen pentru pacienți?  Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, spunea că nu de la instalaţia de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecţiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mişcat.

”Infirmiera, în timp ce încerca să-i pună masca pacientului care era foarte agitat, a mişcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costumul, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon”, a precizat managerul Spitalului Județean Ploiești. Păi ori schimba tubul ori îi punea masca pacientului. Iar pulsoximetrul are o baterie de 2 volți, ca la un ceas de mână, și nu putea genera o scânteie.

Costumul de protecție putea produce incendiul

Pompierii spun că, din cauza concentrației mari de oxigen din saloanele Covid, se pot produce oricând explozii. Chiar acele combinezoane de protecție, din cauza electricității statice, pot provoca aprinderi.

În ce privește protecția muncii și instrucțiunile de utilizare a tuburilor de oxigen, pompierii consideră că acestea s-au făcut doar pe hârtie, așa cum se obișnuiește în România. Pentru a manevra un tub de oxigen trebuie să faci cursuri intensive, dat fiind riscurile uriașe la care se expun cei care folosesc aceste aparate. În manualul de utilizare a tuburilor de oxigen, producătorii atrag atenția că nu trebuie utilizate uleiuri sau grăsimi (sau orice produs bazat pe ulei incluzând cremele de mâini) în vecinătatea buteliilor de oxigen sau a dispozitivului de administrare, deoarece se pot autoaprinde în prezența oxigenului la temperaturi mai ridicate.

”Întotdeauna deschideți și închideți valva buteliei cu oxigen încet, deschiderea rapidă a valvei poate cauza încălzirea gazului ceea ce poate conduce la aprindere. Deși oxigenul nu este inflamabil, acesta întreține puternic combustia odată ce aprinderea a fost inițiată. Întotdeauna plasați butelia cu oxigen cât mai departe de dumneavoastră (și de pacient) cu ieșirile de gaz în direcție opusă dumneavoastră (sau pacient). Setați si testați butelia cu oxigen înainte de a o plasa lângă pacient”, se arată în instrucțiunile de utilizare a tubului de oxigen.

Au refuzat să poarte masca

O altă informație care a circulat pe surse medicale a fost aceea că cei doi pacienți, care au murit în incendiul de la spitalul din Ploiești, refuzau să poarte masca și erau agitați. Refuzul de a primi oxigen pare să țină mai degrabă de dozajul prea mare, decât de o încăpățânare a pacienților. ”Administrarea unei cantități prea mari, care conduce la o creștere a saturației de oxigen care depășește în mod clar limitele normale pentru pacient poate provoca detresă respiratorie, din cauza insensibilității chemoreceptorilor la CO2”, se arată în prospectul oxigenului medicinal.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.893 afisari

15 COMENTARII

  1. Ne meritam din plin scarnavia asta venita aici de foame.Mai cunoasteti vreo tara batjocorita intr-un asemenea mod?Noi suntem de vina!

  2. De cand infirmiera schimba tubul de oxigen?
    Astia sunt cu capul? Ce scrie in fisa postului la infirmiere?
    Te pomenesti ca urma sa i administreze si oxigenul…poate sa l dozeze…
    Baga astia oxigen in ei…pana sar in aer !
    de dozaj…sau presiune…nici vorba…

    • La Oradea la spitalul de pneumoftiziologie brancardierul era trimis să administreze oxigenul ăla 8 litri ăla 10 l îl altul 15 L fără nici un fel de supraveghere din partea unui doctor

    • Doar 2 luni, ca trebuie sa ne intepam cat mai multi, doar au 120 milioane de doze de consumat !!!

  3. Bai, ce se intampla in Walachistan, in frunte cu nebunul-sef de Arahat, deja frizeaza ridicolul situatiei, zici ca e un joc acolo din acela in care fiecare incearca sa omoare pe altul, numai el sa scape intreg !! Asadar, romanasilor, cel mai bine e sa evitati sa ajungeti in oricare din spitalele Soylent Green, ca o veti lua pe coaja, la propriu !! P ecriminalii in negru ii daore fix in pwula de voi, pentru ei nu sunteti decat niste subiecte de test experimental, tot ce se intampla acolo cu fiecare din voi e bagat intr-o mare baza de date, ei cauta anumite serii de ADN, de asta tot omoara oamenii naivi, se pare c ainca nu au gasit ce trebuie, de asta de 2 ani tot continua acest WW3, care e in acelsi timp si biologic, meteorologic si psihologic !! Scapa cine si care poate, bai hamsterilor si cobailor vaxinati in cap, diplomele de idioti utili vi se vor inmana mai tarziu, post-mortem !! Ha ha ha 🙂 Nazi Triple Vaxxin Macht Frei 🙂

    • ce sta in spatele acestui al 3-lea razboi mondial (=WW3) este „marele reset” al lumii financiare: adica totul trebuie sa se face online, totul si toti sa fie supravegheati. Multi trebuie sa moara caci administratorii averii nationale au furat prea mult si creditorii (adica cetatenii) trebuie omorati. Deci resetarea sistemului financiar. Asa a fost si inainte de inceperea al 2-lea razboi financiar. Istoria se repeta: gripa”spaniola”/”COVID”, criza financiara, razboi cu arme…..
      Cat timp vor exista nenorocitii de bani, adica un sistem care faciliteaza niste intermediari (intre munca oamenilor si plata pentru munca), atata timp vor duce acest „joc” mai departe…
      Marea resetare e apa de ploaie, nu va schimba nimic. Intr-o 100 de ani vor repeta iar acest joc, daca oamenii nu vor intelege ca trebuie schimbat sistemul.
      Pai de ce sa primesc „scoici” (=bani) pentru munca mea ? eu vreau pt munca mea altceva: mancare, imbracaminte, incaltaminte, casa, masina, servicii medicale, ingrijire la batranete daca e nevoie…
      ma pis pe banii lor fizici sau digitali si pe punctele lor.
      Ei stau in palate, dar noi sa stam in cocioabe. Ei beau vin, dar propavaduiesc apa. Ei aduna bogatii, dar ne spun ca noi sa impartim cu cei saraci.
      arat cu degetul spre „EI” !
      ei care pt profitul lor au stricat apele, aerul, au taiat copacii…
      deci ?
      la gunoi cu banii !

  4. Barancardierul, pe care l-au amenințat să-și tina gura, spunea același lucru, adică tuburile de oxigen sunt manevrate de infirmiere și brancardieri. Criminalii ăștia nu sunt în stare sa înțeleagă ca este nevoie de personal strict specializat pentru manevrarea tuburilor și supravegherea permanenta a concentrației de oxigen din saloane precum și de aparate de ventilație care sa elimine oxigenul în exces din saloane. Sunt aparate, foarte rare, care dozeaza automat oxigenul necesar bolnavului iar unde nu sunt aceste aparate, adică în majoritatea cazurilor, Dumnezeu cu mila în privința dozajul ui. De-asta au murit mulți cu plămânii arși de oxigen și au fost îngropați pe repede înainte fără necropsia impusa de legea penala. Asasinii, huooo!

  5. Sigur, s-au foit prea mult in asternuturile din plastic ( nu din bumbac) si au produs scantei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger