AcasăCORONAVIRUSAutoritățile ies la atac cu toate armele. Arbidolul trebuie să dispară

Autoritățile ies la atac cu toate armele. Arbidolul trebuie să dispară

Polițiștii, trimiși la vânătoare de Arbidol

După ce l-au stopat la graniță, prin percheziții la sânge făcute de vameși, autoritățile s-au apucat să întocmească dosare penale și pentru cei care vând Arbidol pe internet. Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului a informat populația că Arbidoul nu este autorizat și înregistrat nici în România și nici în Republica Moldova  și că în prospectul medicamentului nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de Covid-19.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDR) a înfierat Arbidolul, atenționând populația că medicamentul nu are trecut în prospect că ar trata Covid-ul. Culmea este că Arbidolul, cunoscut ca umifenovir, după substanța activă, este și acum trecut în protocolul de tratament anti-Covid, chiar dacă este adăugat că eficiența sa a fost insuficient demonstrată. Astfel, în ultimele două protocoale din 22 aprilie 2021 și 12 octombrie 2021, este trecut umifenovirul la capitolul  – Alte antivirale de administrare orală, cu activitate insuficient demonstrată/nedemonstrată.

”Având în vedere rata redusă de efecte adverse legate de administrarea sa, umifenovirul a fost considerat o alternativă utilizabilă pentru formele ușoare sau medii de boală, fără dovezi semnificative ale eficienței sale”, se precizează în protocolul aflat în vigoare.  Deși nu s-a schimbat nimic în sensul apariției vreunui studiu nou, în protocolul din martie 2020- aprilie 2021, umifenovirul era considerat un antiviral potențial activ. ” În prezent există două studii clinice în derulare în care este evaluat efectul umifenovirului, comparat cu lopinavir/ritonavir, respectiv cu tratamentul standard fără antivirale. Umifenovirul poate fi folosit și la copii de peste 12 ani în cazul infecției cu SARS-CoV-2. Având în vedere rezultatele favorabile comunicate și rata redusă de efecte adverse legate de administrarea sa, umifenovirul rămâne o alternativă pentru utilizarea în formele ușoare sau medii de boală”, se specifica în vechile protocoale.

Moldova pune umărul

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a transmis că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră.

”Menționăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comercială Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, așa cum anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM). În Nomenclatorul de Stat al medicamentelor din Republica Moldova pot fi găsite însă produse cu aceeași substanță activă – umifenovir, fiind vorba de Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică Zdorovie SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B) și Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute. AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de Covid-19”, arată Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Totodată, instituția atrage atenția că niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR.

”Referitor la unitatea de fabricație din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să dețină o autorizație de fabricație/un certificat de bună practică de fabricație emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislația în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conțină umifenovir”, susțin reprezentanții ANMDMR.

Dosar penal pentru vânzare online

Un cetățean din Republica Moldova care vindea Arbidol pe internet este cercetat penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Poliția a anunțat că, în urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care ar fi oferit spre vânzare medicamentele, deşi nu ar fi autorizat în acest sens. Asupra bărbatului au fost găsite 11 cutii cu Arbidol, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
7.692 afisari

14 COMENTARII

  1. Cand a aparut Arbidolul nu se stia de Covid . Ungurii fac si ne au trimis exact acelas produs sub alta denumire .
    Medicamentul Favipiravir, folosit în tratamentul Covid, ar putea …https://www.digi24.ro › stiri › actualitate › ministerul-sa.
    Ce nu este din UE nu e bun !

  2. Dna Marcu ,eu zic sa faceti echipa cu Daniel si sa cantati prohodul poporului roman pentru care luptati cu un picior.Celalalt e dincolo in asa zisa opozitie.Mankurti ce sunteti.

    • Nu e in protocol, dar salveaza vieti…E clar ca nu au interesul sa ne vindecam ci doar sa ne inregimentam UE…

  3. Dacă nu e aprobat nici de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), nici de autoritatea națională, or fi fiind motive întemeiate.
    A susține maia-gațu că Arbidolul e miracolul de pe pământ e de noaptea minții.
    Asta nu înseamnă că n-ar fi medicamente promițătoare, care sunt în curs de aprobare. Vezi detalii din sursă serioasă aici:
    https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_21_5367
    Poveștile de adormit copiii, precum cele din articol, sunt doar pentru cei care pleacă urechea în care s-a rătăcit ultimul neuron.

    • Unde zice ca nu e aprobat de agentia europeana? Ce facem, prietenas, Ciolacu, Firea, vaccinati de frunte ai Romaniei ies la rampa si ne spun cum au scapat de corotzeapa cu Arbidol, tratandu-se pe ei si familiile lor, iar noi nu avem voie? Pai, pentru unii muma, pentru altii ciuma???

      • EXACT ! Coarna, Alice Draghici, Rosca Stanescu, Firea, Ciolacu…..toti au luat arbidol de la Gigi + ivermectina pentru ei si neamurile lor. Poporul are interzis, liber la otrava vacs. ti-ai drea@ da S@t@nisti

  4. Bai, numai propaganda nazista mai gasesti in ziua de azi in aproape toata presa de latrai sekuristi din Walachistan, de parca cineva care chiar are nevoie de ceva, o sa stea sa se uite in gura lui Arahat, a lui Gheorghitza Muitza sau a lui Nelu Talharu, cei 3 cioclii apocalipstici ai Plandemiei lor de tot kakatul !! Bai, deja de 2 ani fiecare e pe cont propriu, si fiecare familie e tot pe cont propriu, care nu e atent, si-o ia in mana, si aia e !! Ha ha ha 🙂 Bai Nlu Talharu, bai criminalule retardat, iesi la interval sa iti dea domnul Matu un frumos si minunat cap in gura, ca meriti, bai trepadusule nazist !! Arbidol Macht Frei 🙂

  5. Avem niste autoritati criminale, care actioneaza impotriva literei legii (a protocolului anti-Covid) si impotriva interesului cetatenesc (de preventie si vindecare a bolii Covid). Va veni o vreme cand acesti criminali care ne conduc vor fi judecati si condamnati pentru genicid.

  6. @Cristi
    Rău ai ajuns să-mi dai exemplu pe Firea. Nu rămâne decât să te mai extaziezi, ca baba yaga, la „Pure 02 Pac Solid” , amuleta sud-coreeana făcătoare de minuni și aducătoare de cel mai pur oxigen, cumpărată de Primăria Voluntari pentru combaterea științifică a pandemiei…

  7. CA MA-TA LUA APROBARE DE LA DOCTOR CA SA TE TRATEZE DE GALCI?@ HAI SICTIR CU AUTORIZARILE SI APROBARILE INCARCATE DE SPAGI…STIU UN MEMBRU FOST AL COMISIEI MEDICAMENTUL …DE LA O SARACIE DE DOCTOR DE BRASOV RUPT IN KUR, Z AJUNS SA AIBA PROPRIETATI PRIN TOATA EUROPA, 2-3 NEVESTE SI AMANTE, SA NU STIE DE CAPUL LUI DE ATATEA…APROBARI SI AUTORIZARI DE MEDICAMENTE…SI CATI CA EL….SICTIR CU APROBARILE VOASTRE!!! HOTI LA DRUMUL MARE…

  8. Gunoaiele pedofile arahatiene si homosexualul hohanis fac genocid!! Orice impotriva vietii!! Se doreste exterminarea romanilor si lipsirea lor de tratament! DNA este partas si trebuie arestati cu totii!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger