AcasăCORONAVIRUSAmerica aruncă la gunoi milioane de doze de vacin

America aruncă la gunoi milioane de doze de vacin

Cel puțin 15 milioane de doze de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson au ajuns la coșul de gunoi în ultimele luni.

Acest număr de doze irosite a fost raportat de statele americane sau de farmaciile care administrează vaccinurile la Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică a țării.

Probabil că cifrele sunt subestimate, mai multe state sau agenții federale nu se regăsesc în datele la zi legate de coronavirus.

Motivele aruncării dozelor pot fi diverse: data expirării, eroare de diluare, probleme de refrigerare, flacoane crăpate … În plus, un flacon de vaccin care conține mai multe doze, odată deschis, celelalte trebuie apoi utilizate în următoarele câteva ore – și, prin urmare, sunt uneori aruncate din cauza lipsei de a găsi un furnizor.

Două lanțuri naționale de farmacii, Walgreens și CVS, au raportat peste două milioane de doze irosite fiecare și Walmart și Rite Aid, peste un milion.

Potrivit datelor anterioare furnizate de autoritățile sanitare, între începutul campaniei de vaccinare din SUA în decembrie 2020 și martie, au fost irosite doar 200.000 de doze.

Din cele 15 milioane aruncate, majoritatea au fost aruncate în lunile de vară (iunie-august), notează NBC.

Această cifră reprezintă o mică parte din numărul total de doze distribuite în țară din decembrie (aproape 444 milioane), precum și numărul de doze administrate efectiv (371 milioane).

Dar vaccinarea anti-Covid rămâne foarte inegală în lume, iar cursa pentru doze este o realitate, multe țări au reușit până acum să vaccineze doar o mică parte a populației lor, în special în Africa.

„Este o chestiune de corectitudine”, a declarat profesorului de sănătate publică al Universității York, Tim Doran. „Aveți țări foarte bogate, cu acces la vaccin, care pur și simplu aruncă doze.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.467 afisari

3 COMENTARII

  1. La un pret de 12-16$/flacon, calculati cate zeci de milioane de $ sunt aruncati la gunoi!!!

  2. Aceste asa zise vaccinuri au fost create pentru tot felul de boli,boli care intr un final duc la moarte;ce se vede acum este de abia inceputul;ele au fost create pentru exterminare.

    Unii vor muri imediat,alții la cateva ore,zile,saptamani,luni.
    Unii de avc (atac vascular cerebral) sau de ima (infarct miocardic acut),alții de tromboze, miocardita ori pericardita; insa cei mai multi vor muri la cativa ani dupa injectarea „salvatorului”, vor muri rãpuși de cancere galopante si boli autoimune;binenteles,cei mai multi dintre sinucigasi nu vor mai face legatura cu aceste asa zise vaccinuri;asta este si scopul:
    -cu cat apar mai tarziu reactiile adverse,cu atat mai mici sunt sansele sa se puna in legatura cu otravurile continute de vaccin.

    Nu trebuie sa mã credeți pe mine cei ce v ati vaccinat si cei ce urmeazã sa vã vaccinați,veti vedea singuri!nasol este cã atunci nu veți mai putea face nimic!totodata puteti contacta rudele celor morti sau mutilati sa i intrebati direct cum erau acele persoane inainte de vaccinare.

    Adenom
    Blastom
    Carcinom
    Leucemie
    Limfom
    Mielom
    Papilom
    Sarcom

    Oameni buni si rãi,nu vã vaccinați!!!
    Daca țineții la integritatea voastrã fizicã,psihicã și sufleteascã,chiar de veți månca ceapã cu påine,NU vã vaccinați!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger