Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Bacalaureat 2013 » BACALAUREAT 2013 – Profil uman, subiectele la proba de limba si literatura romana

BACALAUREAT 2013 – Profil uman, subiectele la proba de limba si literatura romana

Autor:

Ultima saptamana de foc pentru absolventii de liceu a debutat luni, 1 iulie, cu proba scrisa la limba si literatura romana din prima sesiune de la BACALAUREAT 2013. Pentru rezolvarea celor trei subiecte pe care le-au primit, elevii au avut la dispozitie trei ore. Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte.

 

617378 350x234 BACALAUREAT 2013 – Profil uman, subiectele la proba de limba si literatura romana

Sursa foto: Diacaf.com

La primul subiect, la profilul real, candidatii la BACALAUREAT 2013 au primit un fragment din “Scrinul negru” scris de George Calinescu si un fragment din “Accidentul” scris de Mihail Sebastian (profil uman). Elevilor li s-a cerut sa rezolve mai multe cerinte legate de vocabular.

La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de argumentat importanta unui jurnal din viata unui adolescent, printr-un eseu de maximum 300 de cuvinte (profil uman). In plus, candidatii la BACALAUREAT 2013 au avut de scris un text argumentativ despre importanta alegerii unui model in viata (profil uman).

La ultimul subiect, elevii au avut de argumentat simbolismul (profil uman) sau de comentat tema si viziunea dintr-o poezie de Ion Barbu, Lucian Blaga sau Tudor Arghezi.

Probele de la BACALAUREAT 2013 vor continua marti, 2 iulie, cu proba scrisa la limba materna, urmand proba obligatorie a profilului miercuri, 3 aprilie. Ultima testare va fi vineri, 5 iulie, cand elevii vor da proba scrisa la alegere a profilului. Elevii vor astepta cu sufletul la gura rezultatele care vor fi afisate pe data de 8 iulie 2013.

Candidatii, care nu vor lua o nota de trecere la examemul de BACALAUREAT 2013, mai au o sansa. Acestia pot sa mai dea o data probele in cadrul sesiunii august-septembrie, iar pentru sustinerea acestor examene, elevii trebuie sa se inscrie in perioada 15 – 19 iulie 2013.

Sursa foto: Diacaf.com

Citeste si:

BACALAUREAT 2013: SUBIECTELE la proba scrisa de limba si literatura romana

Situatie inedita pentru un candidat la examenul de BACALAUREAT 2013!

BACALAUREAT 2013: Modele de subiecte la proba scrisa la limba si literatura romanaComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!