AcasăNewsCinematografia nord coreeana, sub bagheta “Marelui regizor” Kim Jong-il

Cinematografia nord coreeana, sub bagheta “Marelui regizor” Kim Jong-il

Mai mult decat femeile, Jong-il a iubit cinematografia. A produs o serie de filme mult premiate la scara nationala.

Avea o colectie personala de peste 20.000 de filme, preferatele sale fiind “Vineri, 13″, “Rambo”, “James Bond”, seriile “Godzilla” si orice film cu Liz Taylor. A facut orice pentru a promova cinematografia coreeana. In 1978, din ordinul sau au fost rapiti regizorul sud-coreean Shin Sang-ok si sotia sa Choi Eun-hee, pentru a pune bazele unei industrii de film nord-coreene. Pe Choi a folosit-o si pe la petrecerile sale private, in timp ce sotul ei era inchis, batut si infometat, ca sa accepte propunerea “marelui regizor”. Admirator al filmului “Gladiatorul”, a vrut sa creeze si el personaje legendare.

Ultimul sau film a fost “Jurnalul unei studente”, in 2006, o poveste “cutremuratoare” a unei familii de… oameni de stiinta. Ca orice vedeta, Jong-il facea si nazuri: voia hamburgeri de la un McDonald’s din Beijing, prefera coniacul Hennessy – comanda in valoare de 700.000 $ pe an – colectiona vinuri rare –avea peste 10.000 de sticle din cele mai celebre – adora delicatesele, precum caviarul si homarul, care i se aduceau din Japonia. Chiar si cand calatorea cu trenul prezidential, pentru ca ii e frica de avioane, un elicopter ii aducea intotdeauna delicatesele poftite de “iubitul conducator”.

Dictatorul Kim Jong-il a murit! Ii urmeaza la tron “Printisorul”

Primii ani ai „Luceafarului” Kim Jong-il: La nasterea lui, s-a ivit o stea!

“Zeul” punk Kim Jong-il conducea prin dosare secrete!

“Intaiul amant” Kim Jong-il si-a executat o iubita

Kim Jong-il a murit si in 2003!

 

Asta in timp ce asociatiile internationale de ajutor raportau ca in Coreea de Nord au pierit de foame, in ultimii 16 ani, peste doua milioane de oameni. “Iubitul conducator” era pentru munca in regim sclavagist, iar fugarii povestesc despre foametea generalizata care a dus pana si la acte de canibalism.

 

author avatar
Adina Mutar
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger